söndag 13 juli 2014

Söndagszoo utan djur

Får försäljningspropå med "alarmklocka" som bonus. Alarmklockan ska ha olika ljud att välja mellan, såsom gök (don't even get me started), fågelkvitter (till skillnad från icke-fågeln göken/ eller är det gökaren?), djur på gården (SIC!) och groda ljud (very SIC!). Jag hade så gärna velat vara en fluga (sic) på väggen när denna copy skulle tillverkas. Och google-översättas. Groda ljud. 

Vidare kan man också välja mellan olika färgställningar. Nä, den skiftar själv färg – så var det ju. Paniken när sovrummet i den mörka vintermorgonen skiftar i lila, blått och grönt. Jeeesus.

LÄNGTANS ÖVER ALLT HÄNGANDE SKUGGA
Grodpojken, som ju hedrar sin mor med fläckvis närvaro i hemmet – till skillnad från flickebarnet som konsekvent envisas med att vara hos sin far, uttrycker dock samma längtan som modern känner; hundlängtan. Zowie the Jesus Dog är hos mormor i Skåne och vi längtar nästan ihjäl oss.

Första sommaren, Z fem månader.
Rent praktiskt är det förstås en dröm. Inga hundhår någonstans, inga måste-promenader när man är så trött att man knappt kan stå, inga svarta tasspår någonstans att städa upp. Men heller inga hundpussar, häng i soffan-kramar, svansviftningar och ingen ingen ingen som blir alldeles ifrån sig av lycka när man kommer hem.

Och ingen ingen ingen som ser på en med den största sorg när man ska gå ut, om än aldrig så kort. Inget klorna mot parketten-tickety-tackande. Ingen som ler, morrar, gråter, voffar och hoppar och viftar på svansen och springer – i sömnen. Ibland väcker hon sig själv med snarkningarna.

Ingen som blir rädd när man går förbi stora konstiga buskage som rör sig mystiskt i vinden SOM OM DET STOD NÅGON FARLIG DÄR.

Ingen som städar i raketfart när modern lagar mat och spiller. Ingen som aldrig skäller utan alltid är nöjd. Ingen som leker frenetiskt med sina gosedjur och skakar dem tills de är ordentligt döda.

Ingen som badar i klart vatten och gröna pooler för att det är trevligt, utan i stället badar i stinkande diken, ruttnande döda träd-pölar, grågröna grodyngel-dammar, svarta lerpussar och som sedan gärna rullar sig i koskit. Efteråt. Mmmm.

Ingen som äter bajs, tuggummi, snus, blöjor, spyor, gräs och allt annat som kan tänkas komma i ens väg. Ingen gör det här nu.

Men det går jättebra att inte ha hund, det gör det verkligen.
Toppenbra.

JAJA, JAG LÄNGTAR EFTER DOTTERN OCKSÅ.

Hej då. Hej.



Inga kommentarer: